Qui som?

Un grup de persones que hem decidit que, per defensar els nostres interessos com a consumidors responsables, la millor manera és fer-ho col·lectivament. És una de les formes amb les que volem contribuir en la transformació del model de vida en el que estem tots immersos.

Les unitats familiars que formen part de El Rec de Sant Andreu, som principalment del barri del Congrés-Indians o de zones properes.

Els nostres principis:

 • La solidaritat i la cooperació, tant en el si de l’entitat com a fora, entesa com l’única forma de viure per a qui desitja una societat diferent: igualitària, solidària i ecològica.
 • La democràcia i la participació directa, com a norma de funcionament social i polític a través de l’assamblea, en la qual tots els membres tenen la possibilitat de participar i intervenir des del mateix moment en què n’esdevenen socis/es.
 • Aspiracions no lucratives. En el cas que les operacions econòmiques generin excedents, aquests sempre han de revertir en el patrimoni social col·lectiu i/o en serveis comunitaris o bé, previ acord de l’assamblea, en altres projectes autogestionats que es creguin oportuns.
 • La relació amb altres cooperatives i associacions a nivell local, nacional, estatal, etc., necessària per a la consolidació i desenvolupament real de la cooperació entre entitats afins, alhora que es creix cap a una xarxa d’economia solidària.
 • L’obertura a tothom qui participi ideològicament dels objectius i principis, així com en les diferents tasques de gestió i en el treball voluntari que es desprèn del principi d’ajuda mútua. L’adhesió és lliure i la baixa voluntària.

Com consumim?

El cicle de consum és setmanal. Per adquirir els productes se segueix els següents passos:

1- El dimecres a la tarda cada soci/a indica en un full de comanda el tipus i la quantitat de productes frescos que vol (fruita, verdura, làctics i pa).

2- La Comissió de Compres fa el recompte total dels productes sol·licitats i els demana als productors/es.

3- El dimecres arriba tot el gènere al local, i un grup de treball (que és rotatiu), de 17 a 19h pesa i reparteix els productes de fruita i verdura en funció del que cada soci/a ha demanat.

4- El dimecres a la tarda és el dia de recollida de 19 a 21h. El local roman obert a fi que els socis recullin els productes frescos que ja tenen preparats (fruita i verdura) i puguin agafar-ne d’altres que han demanat (pa, làctics) o que estan en estoc (envasats, cereals, llegums, productes de neteja, etc.).

5- Un cop recollida la seva comanda, cada soci/a passa per caixa i una persona li cobra en efectiu. Després, el soci/a torna a emplenar un full de comanda per a la setmana següent i el cicle recomença.

Com ens organitzem?

Partim d’un funcionament assambleari i les decisions es prenen en les assamblees que s’organitzen periòdicament. L’assistència és imprescindible. L’assamblea és l’òrgan de gestió i participació més important.

Som un grup autogestionat, i cada persona es responsabilitza de les diferents tasques que duem a terme pel bon funcionament del grup.

En principi tenim formades tres Comissions de treball:

 1. Relacions Internes i Coordinació.
 2. Relacions Externes.
 3. Proveïdros i Compres.

Com associar-se?

 • Un dimecres a la tarda, dintre de l’horari d’obertura, la persona interessada cal que passi pel local a fi de mostrar el seu interès i donar les seves dades de contacte.
 • La persona encarregada de l’Acollida de nous socis es posarà en contacte amb aquesta persona per donar-li informació exhaustiva sobre els criteris, motivacions, forma de funcionament i organització i dels drets i deures dels socis.
 • Un cop rebuda la informació, i després d’un període de reflexió, si la persona vol entrar a formar part de El Rec, caldrà que efectuï els passos següents:
 1. Emplenar una butlleta de subscripció i lliurar-la a la persona responsable de l’Acollida.
 2. Abonas 40 euros com aportació al capital social (aquesta quantitates retorna si es decideix deixar la cooperativa).
 3. Els socis ens fem càrrec de les despeses de funcionament del grup amb una aportació anual de 6€ (lloguer local…).
 • A partir d’aquest moment, el soci ja forma part de El Rec de Sant Andreu i pot començar a consumir. Durant dos mesos tindrà un padrí o padrina que li donarà informació exhaustiva sobre els aspectes ideològics, organitzatius i pràctics de la cooperativa.
 • Al cap de dos mesos assumirà responsabilitats com la resta de socis i podrà entrar a formar part d’una comissió de treball.

On som?

C/Cardenal Tedeschini, 67 local

08027 – Barcelona

elrec@gmail.com

93 527 76 06

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s